Lada 2105 (1992) – In het Wild

Hij is niet mooi en ook niet netjes, maar toch is hij hartstikke leuk en iconisch, deze Lada 2105. Vandaar dat-ie – voor het eerst overigens – een plekje bemachtigt in deze rubriek. 

Hoewel de Lada 2105 in thuisland Rusland in zulke grote aantallen rondreed (en nog rijdt) dat het haast lijkt alsof je er ze gratis krijgt bij het halen van je rijbewijs, is het hier in Nederland altijd een opmerkelijke verschijning geweest. Echt zeldzaam zijn ze hier trouwens pas op latere leeftijd geworden, want stiekem zijn er best veel Lada’s uit de 2100-serie verkocht. Althans, meer dan je misschien denkt. Dik 38.000 stuks maar liefst. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat er daar niet veel meer van overgebleven zijn. Hoewel het een eenvoudige auto was, was het niet het toppunt van onverwoestbaarheid en werden ze vanwege de hogere standaarden die we hier aan auto’s stellen …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *