Volkswagen verwacht enorme stijging EV-verkoop in China

Volkswagen-topman Diess verwacht voor de tweede helft van dit jaar veel meer elektrische ID-modellen te verkopen.

Aan het einde van dit jaar denkt Diess in totaal tussen de 80.000 en 100.000 ID-modellen te hebben verkocht in China, meldt Automotive News. Dat is een enorm aantal, zeker als je bedenkt dat er tot nu toe dit jaar nog ‘maar’ 18.285 stuks op Chinees kenteken gingen. Daarmee is China, in het algemeen de grootste automarkt ter wereld, overigens goed voor 11 procent van de wereldwijde EV-verkopen van Volkswagen.
De opmerking maakt geen onderdeel uit van een grotere uitlating van Volkswagen en er wordt dus ook geen reden opgegeven voor de door Diess uitgesproken verwachting. Een deel kunnen we echter zelf invullen. Zo wordt

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *