Tesla gaat nikkel uit Australië afnemen

Tesla heeft een overeenkomst gesloten met mijnbouwer BHP voor de levering van nikkel uit Australië. Met de deal wil Tesla de toelevering van het aardmetaal op de lange termijn veiligstellen. Het delven van de nikkel moet daarnaast op duurzame wijze plaatsvinden.

De nikkel die BHP aan Tesla gaat leveren komt uit een West-Australische mijn. Daarnaast zeggen beide partijen samen te gaan werken om de uitstoot in de toeleveringsketen van nikkel te verlagen. Belangrijker voor Tesla is echter dat de autofabrikant zich met deze deal wil wapenen tegen mogelijke tekorten aan nikkel. Naast de overeenkomst met BHP heeft Tesla ook samenwerkingsverbanden met andere mijnbouwers. Tesla-topman Elon Musk uitte in het verleden al meerdere malen zijn zorgen over tekorten aan nikkel en vroeg mijnbouwers de productie te verhogen om te kunnen voldoen aan de sterkere vraag. BHP verwacht zelf dat deze vraag de komende tien jaar met 500 procent toeneemt.
Nu elektrisch rijden …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *