Slagingspercentage rijexamens flink omlaag

Het gemiddelde slagingspercentage bij het CBR viel in juni veel lager uit dan in mei, meldt vakblad RijschoolPro.

In juni kwam het slagingspercentage voor rijexamens op 50,8 procent, tegen 54,8 procent in de maand ervoor. Het gaat om het slagingspercentage voor het eerste praktijkexamen voor rijbewijs B. Met 50,8 procent is het percentage volgens het CBR nog steeds hoger dan voor de coronacrisis, maar de daling is wel heel duidelijk zichtbaar. In maart kwam dit percentage nog op 56,3 procent.
Een lager slagingspercentage betekent natuurlijk ook dat meer mensen een tweede poging willen wagen, maar het CBR kan dat naar eigen zeggen nog goed aan. In andere gevallen zou er wellicht gekeken worden naar het tijdelijk afschaffen van tussentijdse toetsen om de wachttijd te verkorten. Nu ligt die wachttijd met …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *