Skoda verlengt zomerstop om chiptekort

Skoda verlengt de jaarlijkse zomerstop in z’n Tsjechische fabrieken met een paar dagen. De reden laat zich raden.

Skoda is het gewend om z’n fabrieken in de zomer twee of drie weken stil te leggen. Deze tijd wordt onder meer benut om de fabriek te onderhouden en waar nodig aan te passen voor het komende jaar. Dit jaar duurt de stop echter wat langer dan normaal.
De geplande ‘vakantie’ staat voor de eerste twee weken van augustus in de agenda, maar volgens de door Automotive News geciteerde vakbonden zullen de deuren nu al op 28 juli sluiten. Een half weekje extra dus, al kan er natuurlijk altijd nog wat aan vast worden geplakt. Dit doen de Tsjechen uiteraard vanwege het chiptekort, dat het erg lastig maakt om de geplande hoeveelheid auto’s daadwerkelijk te produceren. Skoda legde eerder ook al tijdelijk …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *