Hyundai Q2 2021: beste kwartaal in zes jaar tijd

Buiten een pandemie wordt de autowereld ook geteisterd door een chiptekort. Geen ideale omstandigheden, maar toch kan Hyundai Motor terugkijken op een uitstekend kwartaal.

Aan stevig stijgende verkoop- en winstpercentages zijn we wel gewend, want dat is een logisch gevolg van het rampzalige vorige jaar. Ten opzichte van 2020 komt simpelweg alles goed uit de verf. Toch zijn de resultaten van Hyundai ook als we verder terugkijken heel goed.
Zo noteert het bedrijf, waaronder ook Kia en Genesis vallen, een operationele winst van omgerekend 1,39 miljard euro, maar liefst 219 procent méér dan vorig jaar. Terwijl er met 1.031.349 verkochte auto’s 46,5 procent meer werd verkocht, steeg de omzet met 38,7 procent ten opzichte van 2020. Opvallend is dat de winst geheel buiten het thuisland zit. Buiten Zuid-Korea stegen de verkopen met 73,6 procent (dik 830.000 stuks), …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *