Grijs kenteken: dit zijn de vereisten in Nederland

De fiscale regelgeving rondom de auto lijkt soms een ondoordringbaar woud. Het grijze kenteken kent in Nederland een aantal belangrijke eisen.

Veranderingen in de Nederlandse autobelastingen zijn schering en inslag. Het grijze kenteken is daarvan een voorbeeld: voor 1988 kon je namelijk als particulier simpelweg volstaan met het verwijderen van de achterbank van je hatchback om belastingvoordelen te ontvangen. Uiteraard maakten veel mensen hiervan gretig gebruik, waardoor de overheid gaandeweg steeds meer eisen toevoegde aan het lijstje waaraan je moest voldoen om in aanmerking te komen voor het belastingvoordeel. Vanaf 2005 geldt het fiscale voordeel alleen nog maar voor ondernemers. Dat betekent niet dat je als …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *