Brabus 800 Coupé is monsterlijke Mercedes-Benz GLE Coupé

Als auto’s volstampen met onnodige hoeveelheden pk’s een verfijnde kunstvorm was, dan zou de Duitse tuner Brabus de Rembrandt van Rijn van autoland zijn. Dat de werkelijkheid anders is, bewijst Brabus met deze Rocket 800 Coupé.

De Mercedes-Benz GLE Coupé staat niet bepaald te boek als de meest bescheiden verschijningsvorm van een auto, iets dat al helemaal geldt voor de heftige AMG-versies die de heren en dames in Affalterbach bouwen. Brabus heeft de krachtigste AMG-versie van de GLE Coupé bij de kladden gegrepen en omgetoverd tot Rocket 800 Coupé.
De Mercedes-AMG GLE 63 S 4Matic+ Coupé is met z’n 612 pk en 850 Nm sterke biturbo 4.0 V8 een beul van een SUV die de 571 pk sterke non-S 63 AMG-versie stof laat happen. Brabus is desondanks niet onder de indruk van die 612 pk en schroeft het vermogen van de SUV op …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *