Volvo wordt volledig eigenaar van Chinese activiteiten

Volvo wordt volledig eigenaar van z’n Chinese activiteiten en maakt dus de facto een einde aan de daar geldende en tot voor kort verplichte joint-ventures.

Volvo meldt zelf dat het ‘een aandeel van nog eens 50 procent’ neemt in Daqing Volvo Car Manufacturing Co., Ltd en Shanghai Volvo Car Research and Development Co., Ltd, de joint-ventures die in China een groot deel van de productie en ontwikkeling in handen hebben. Volgens Volvo wordt het Zweedse merk daarmee de eerste grote, niet-Chinese autobouwer die het heft in China volledig in eigen handen neemt, waarmee duidelijk is dat het Tesla niet als ‘groot’ beschouwt. BMW en Volkswagen zijn …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *