Volkswagen schrapt Passat uit Amerikaans gamma

Volkswagen bevestigd eerdere vermoedens dat de Passat in de Verenigde Staten uit het gamma wordt geschrapt. Op zichzelf is dat voor ons Europeanen niet zo heel relevant, maar het is wel de zoveelste stap in een grotere trend.

De Amerikaanse versie van de Volkswagen Passat heeft vrijwel niets van doen met de Europese en deelt zelfs weinig met de sterk gelijkende Chinese variant. Er waren al eerder vermoedens dat Volkswagen z’n ‘midsize sedan’ zou gaan schrappen. Volgens Automotive News zijn die vermoedens nu bevestigd door het merk zelf. Volkswagen schrapt de Amerikaanse Passat na modeljaar 2022 uit de prijslijsten. Dat betekent vermoedelijk dat het einde van de auto al in de eerste helft van 2021 kan worden verwacht, want modeljaren lopen niet gelijk met kalenderjaren. Wel zal het na het officiële einde nog even mogelijk …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *