Consumentenbond hekelt hogere premies autoverzekering

Automobilisten zijn tussen 2016 en 2020 steeds meer gaan betalen voor hun autoverzekering. De Consumentenbond is kritisch, want de schadelast daalde in dezelfde periode juist. De verzekeringsbranche verweert zich fel tegen de aantijging dat premiegeld onnodig wordt opgepot.

Tussen 2016 en 2020 daalde de schadelast voor autoverzekeraars met 5 procent, terwijl de premie-inkomsten met 17 procent stegen. Daarbij merkt de Consumentenbond op dat verzekeraars in het eerste kwartaal van dit jaar 17 procent minder kwijt waren aan autoschade, maar de premie in het eerste kwartaal wel met gemiddeld 9 procent verhoogden. Het verschil tussen oplopende premies en dalende schadelasten groeide van 1,4 miljard euro in 2019 naar 1,8 miljard euro in 2020.
“Het lijkt erop dat de verzekeraars onnodig veel geld oppotten”, zegt Sandra Molenaar, directeur van de Consumentenbond. “En als dat zo …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *