‘Meerderheid Nederlanders vóór belasten gebruik auto’

Een meerderheid van de Nederlanders ziet graag dat het gebruik van de auto belast wordt in plaats van het bezit. Dat stelt onderzoeksbureau Multiscope na een onderzoek onder ruim 3.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Ook vindt ruim een derde van de ondervraagden dat de verkeersveiligheid hoger op de politieke agenda moet komen.

De invoering van een kilometerheffing vormt al jarenlang een twistpunt. In de politiek en de autobranche lijkt er draagvlak te zijn voor deze vorm van belasting en ook de ondervraagden in het onderzoek zien de invoering ervan wel zitten. 58 procent van hen wil namelijk dat het gebruik van de auto leidend wordt bij de belastingheffing. Momenteel is het Nederlandse belastingbeleid alleen nog gericht op de aanschaf en het bezit van een auto. Naast de invoering van een belasting naar …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *