Ferrari SF90 niet veilig voor Novitec

Lachen je supercarvrienden je uit om de 780 pk die je Ferrari SF90 levert? Geen probleem. De Duitse tuner Novitec pompt het vermogen van je plug-in hybride krachtpatser maar wat graag op.

Ferrari’s SF90 is in elk opzicht een superlatief. De Italiaan heeft namelijk een 4,0-liter grote biturbo V8 achter de voorstoelen die 780 pk opwekt. Een heftige hoeveelheid, maar dat is nog lang niet alles. Die achtcilinder werkt namelijk nauw samen met een 220 pk sterke elektromotor die het systeemvermogen op maar liefst 1.000 pk brengt. Novitec ziet toch nog ruimte voor verbetering en komt onder meer met een aangepast uitlaatsysteem die het systeemvermogen naar 1.033 pk tilt.
Met z’n 1.033 pk sprint de Ferrari SF90 in 2,5 seconden naar een snelheid van 100 km/h. Z’n topsnelheid ligt op 340 km/h.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *