Vijf occasions met vijfcilinder voor minder dan 10 mille

Audi trok vandaag het doek van de nieuwe RS3 en RS3 Limousine, twee geweldenaars met een vijfcilinder turbo onder de kap. Vandaag de dag is Audi de enige fabrikant die deze krachtbron nog nieuw levert, maar ooit was dat wel anders. De occasionmarkt biedt gelukkig mogelijkheden voor wie de RS3 budgettair gezien te hoog gegrepen is, maar wel een vijfcilinder met karakteristieke roffel onder de kap wil hebben.

1. Audi 100 2.3E (1991) – € 6.925 Audi kent een rijke historie op het gebied van vijfcilinders. De krachtbron verscheen in 1976 voor het eerst in de 100, de voorloper van wat nu de A6 is. De 2.1 vijfpitter in die 100 5E leverde een vermogen van 136 pk. Omdat het voor Ingolstadt en de vijfcilinder begon bij de 100, trappen we het lijstje af met dit exemplaar: een Audi 100 2.3E van de derde generatie. Met 133 pk heeft hij ongeveer evenveel vermogen als de eerste 100 met vijfpitter. Dat komt mede omdat de 2.3E destijds alleen de 2.0E onder zich had in het aanbod. De grijze sedan ziet er op het oog …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *