Mini viert feest met JCW Anniversary Edition

Mini heeft iets te vieren. Het is dit jaar namelijk 60 jaar geleden dat de Brit John Cooper betrokken raakte bij het merk. Als eerbetoon aan hem komt Mini nu met de John Cooper Works Anniversary Edition, die een aantal kenmerkende stijlelementen bevat.

Cooper is een naam die onlosmakelijk verbonden is met Mini. In de jaren ’60 boekte hij drie overwinningen in de Rally van Monte Carlo met de Mini Cooper S, een getunede versie van de klassieke Mini. Het merk bood de tuningkits van Cooper ook aan voor de straatauto’s en zo was een langlopende traditie geboren. Nog steeds heten de meest krachtige Mini’s immers ‘John Cooper Works’. John Cooper overleed in 2000, maar daarna zette zijn zoon de samenwerking met Mini voort. Om het 60-jarige bestaan van deze band te vieren introduceert Mini de Anniversary Edition. Het speciaaltje is gelimiteerd tot 740 exemplaren, waarvan 15 naar Nederland komen.
De Anniversary Edition is allereerst te herkennen aan …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *