Audi-CEO: ‘A1 krijgt geen opvolger’

De huidige generatie Audi A1 krijgt geen opvolger, bevestigt Audi-CEO Markus Duesmann. Door de Euro 7-emissienorm, die voor 2025 op de planning staat, gaat het te duur worden om de B-segmenter met verbrandingsmotor te ontwikkelen.

Duesmann bevestigt het einde van de A1 in een interview met Automotive News. Wanneer hij de vraag krijgt over de toekomst van de A1 en A3 onder de nieuwe Euro 7 emissienorm, reageert hij ondubbelzinnig: de A1 krijgt geen opvolger. “We weten dat het aanbieden van verbrandingsmotoren in de compactere segmenten moeilijk gaat worden in de toekomst omdat de kosten omhoog gaan”, aldus de topman. “Daarom zullen we geen opvolger hebben voor de A1.” Daar voegt hij nog aan toe dat Audi “meer kan investeren in ‘e-mobility’ als Euro 7 niet te streng is.” Het merk stopt de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *