Opel Corsa D – Facelift Friday

Bij sommige auto’s moet je goed speuren om te zien of je met een pre-facelift of een gefacelifte versie te maken hebt. De Opel Corsa D valt in zekere zin ook in die categorie, al veranderde er meer dan het misschien lijkt.

De 15 jaar geleden op de markt gekomen Opel Corsa D gooide het uiterlijk over een wat andere boeg dan zijn voorgangers. De Corsa kreeg ondanks zijn groei een wat meer gedrongen postuur, al was dat vooral te danken aan optische veranderingen. Zo zorgden aan de voorzijde vooral de ver naar achteren doorlopende koplampen en een betrekkelijk schuine motorkap ervoor dat de Corsa wat minder een traditionele ‘two-box’-lijn had. Dat gebeurde enkele jaren daarvoor bijvoorbeeld ook bij de Ford Fiesta. De Opel Corsa van dit moment grijpt juist weer wat meer terug op het oude principe, met een veel vlakker liggende motorkap en wat verder naar achteren staande A-stijlen.
Maar goed, daar gaat het niet om …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *