Volvo komt met beresterke plug-in hybride ‘Katterug’

Volvo slaat de handen ineen met Bogi Lateiner, die haar brood verdient met het ombouwen van auto’s. Zij gaat in samenwerking met Volvo een PV544 – ofwel de ‘Katterug’ van een deels elektrische aandrijflijn voorzien.

Volvo vraagt aandacht voor de vraag naar meer vrouwen in de auto-industrie met dit project. Het klinkt in ieder geval al interessant, want restomods pakken soms erg leuk uit. Dit klinkt op papier ook al goed. Lateiner zal met haar volledig uit vrouwen bestaande team de PV544 uit 1961 voorzien van onderdelen die afkomstig zijn uit een Volvo S60 T8 Recharge Polestar Engineered.
Het belooft wat: de Katterug stampt er na de restomod namelijk 415 pk uit, dankzij de 318 pk sterke vierpitter die bijval krijgt van de 88 pk sterke elektromotor. Die aandrijflijn helpt de S60 vanuit stilstand in 4,4 seconden naar 100 km/h. Dat zien we de PV544 ook graag doen! Lateiner en haar team hebben nog wel even …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *