Tweedehands Opel Ascona doorgelicht – Uit de Oude Doos

Wie tegenwoordig een middenklasser aanschaft van tien jaar oud met twee ton op de teller, kan best iets heel prima’s in huis halen. In 1991 was dat nog iets spannender.

Daar kwamen we achter toen we 30 jaar geleden een Opel Ascona op de kop tikten. Oké, helemaal eerlijk zijn we dan niet, want er was al een voorteken dat het fout zat. De Ascona kostte namelijk slechts 1.200 gulden en dat was destijds voor een auto in die klasse met die kilometerstand aan de lage kant. Niet overdreven goedkoop, maar aardig onder het gemiddelde. Als dat nog niet genoeg zei, deed het briefje op de voorruit ‘met lichte motorschade’ dat mogelijk wel.
We hadden hier te maken met een tweedeurs Ascona met de 60 pk 1.3 in de neus. Daarmee stond-ie van jongs af aan al laag in de prijslijsten. Hoeveel kilometers ervaring de Opel achter de rug had, moest in zekere zin geconstateerd met …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *