Volkswagen licht toekomstplannen verder toe

Volkswagen zet vol in op elektrificatie en digitalisatie. Het concern wil toewerken naar één platform en besturingssysteem voor alle merken en daarmee flink gaan snijden in de kosten. Aan het eind van dit decennium moet autonoom rijden daarnaast een veel grotere rol gaan spelen.

Volkswagen Group-CEO Herbert Diess noemt de verandering die de auto de komende jaren ondergaat de ‘grootste transformatie sinds het overgaan van paard en wagen naar de auto’. Mobiliteit wordt in 2030 ‘slim’, ‘autonoom’ en ‘digitaal’. In zowel China, de VS als de EU wil Volkswagen zijn marktaandeel in de EV-markt gaan vergroten. In 2030 verwacht men dat de helft van het aanbod bestaat uit EV’s en in 2040 moet het gehele aanbod van de Volkswagen groep emissieloos zijn. Verder op de horizon staat volledige klimaatneutraliteit, dat Volkswagen in 2050 wil bereiken. Het onderscheid tussen de verschillende merken binnen de Volkswagen-groep zit hem dan volgens Diess vooral in het eigen laagje van de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *