Opel Astra: van de Kadett A tot de Astra L

De nieuwe Opel Astra betekent een behoorlijke stap vooruit voor het merk met de bliksemschicht: voor het eerst is de C-segmenter er ook als plug-in hybride én deelt hij zijn platform met de Peugeot 308. De onthulling van het nieuwe model vormt tevens een mooi moment om terug te blikken op de voorvaderen van de Astra.

Kadett A (1962) De Kadett was Opel’s antwoord op de succesvolle Volkswagen Kever. Overigens kwam Opel ook voor de oorlog al met de Kadett I, maar voor dit verhaal beginnen we in de jaren ’60. In tegenstelling tot de Kever beschikte de Kadett A over een watergekoelde motor voorin en een bagageruimte op de plek waar je hem verwacht. Bovendien bood Opel de keuze uit meerdere carrosserievarianten. De Kadett A was er als tweedeurs sedan, als station (Caravan) en als coupé. Het verschil tussen de coupé en de tweedeurs sedan was voornamelijk dat de daklijn van die eerste steiler afliep, waardoor achterpassagiers het met minder hoofdruimte moesten doen. De Kadett A werd van 1962 tot 1965 …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *