Registratie (land)bouwvoertuigen verloopt traag

(Land)bouwvoertuigen dienen vóór het nieuwe jaar geregistreerd te zijn om nog op de openbare weg te mogen. Uit cijfers van de RDW blijkt dat het nog niet bepaald storm loopt qua registraties.

Er zijn in Nederland naar schatting zo’n 500.000 voertuigen die in de bouw of landbouw worden gebruikt. Die dienen geregistreerd te worden als men ze volgend jaar op de openbare weg wil kunnen gebruiken. Hoewel dat al even kan, schiet het nog niet heel erg op. De RDW meldt dat ongeveer 164.000 van deze voertuigen inmiddels zijn geregistreerd. Krap een derde deel dus. Het gaat dan om trekkers, aanhangwagens, getrokken machines en motorrijtuigen met beperkte snelheid. Het leeuwendeel van de geregistreerde voertuigen, zo’n 100.000, zijn trekkers.
De RDW stelt dat de langzaam op stoom komende registratie voor een deel te maken kan hebben met de procedure. Dat was voorheen voor sommigen niet …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *