Kia Carnival als luxueuze vierzits-MPV

Kia heeft in thuisland Zuid-Korea een wel heel weelderig uitgedoste versie van de Carnival gepresenteerd. Kia’s grootste MPV is er voortaan ook met in totaal slechts vier zitplaatsen. Weinig stoelen voor een 5,12 meter lange balzaal, al zit je er ongetwijfeld bijzonder prettig op.

Hoewel Kia’s Carnival tegenwoordig in Europa een nagenoeg onbekend model is, is het model hier toch echt verkocht. Pakweg twintig jaar geleden bracht Kia in Nederland de Carnival op de markt, de grote broer van de Joice en Carens. Kort na de introductie van de tweede generatie Carens was het in Nederland over en uit voor de MPV, maar buiten de Nederlandse en Europese is het model eigenlijk nooit weggeweest. Medio vorig jaar werd de vierde generatie Carnival geïntroduceerd, een MPV die nu een heel riant uitgevoerde versie krijgt.
Kia leverde in z’n thuisland al een luxueuze versie van de Carnival:

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *