Import buitenlandse auto’s bijna op recordniveau

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn 142.714 tweedehands auto’s uit het buitenland gehaald. Dat zijn er fors meer dan in 2020, toen de teller eind juni op 79.304 exemplaren stond.

Het vorige record stamt uit 2019, toen 228.759 gebruikte auto’s naar ons land werden gehaald. De meeste voertuigen, 89.829 stuks, komen uit Duitsland. Dat was ook in voorgaande jaren het geval. De parallelimport vanuit België is goed voor 20.850 tweedehands modellen. Cijfers van de RDW bevestigen dit beeld.
Kopers halen overwegend jong gebruikte auto’s met een benzinemotor naar Nederland, tot op heden al 110.749 stuks. Opvallend genoeg zit ook de import van dieselauto’s in de lift. Na zes maanden staat de teller op 14.924 exemplaren, waar dat er in dezelfde periode vorig jaar nog 10.939 stuks waren. Modellen met hybride-aandrijflijn en volledig elektrische auto’s zijn eveneens meer in trek.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *