Hoe de Willys Jeep eerst landen veroverde en nu harten

Tachtig jaar geleden begon in Toledo, in de Amerikaanse staat Ohio, de productie van de oer-Jeep. Het model veroverde Europa, létterlijk. De Willys Jeep is niet alleen een oorlogsheld, hij heeft door de jaren heen ook heel wat harten veroverd. Dat doet hij tot de dag van vandaag.

De gemiddelde gebruikte terreinwagen staat 123 dagen bij de dealer tot zich een koper meldt. De Willys Jeep in de verkoophal van Björn Brockmann staat er net iets langer, namelijk 30 jaar … “Maar ooit zal hij een liefhebber vinden”, zegt Brockmann lachend. Hij trapt met zijn voet op het pedaal van de startmotor (rechts naast het gaspedaal), waarna de 72 pk sterke motor tot leven komt en een stinkende witte wolk produceert. De Willys is van bouwjaar 1958, heeft nog geen 35.000 kilometer op de teller en was ooit in het bezit van ‘Kriegsmobilmachungs-Standort’ Herisau-Ramsen van het Zwitserse leger. Nu staat hij in de buurt van het Duitse Bremen bij Autoland 2000 te wachten op iemand die …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *