Wells Vertige: Engels speelgoed

De nog vrijwel onbekende Engelse fabrikant Wells Motor Cars heeft zijn eerste auto gepresenteerd: de Vertige. De Wells Vertige is een lichtgewicht coupé met een middenmotor.

Wells Motor Cars is in 2014 opgericht en presenteert tijdens het Goodwood Festival of Speed zijn eerstgeborene: de Vertige. De Vertige is in elk opzicht een opvallend model. Zo is die auto vanbuiten duidelijk geïnspireerd op sportcoupés uit lang vervlogen tijden. Daar komt bij dat Wells Motor Cars de Vertige vlinderdeuren en een atmosferische viercilinder geeft, dat alles verpakt in een slechts 815 kilo wegend totaalpakket.
Wells Vertige
De Wells Vertige is 3,94 meter lang, 1,75 meter breed en slechts 1,14 meter hoog. Daarmee kun je hem formaattechnisch grofweg vergelijken met de Alfa Romeo 4C. Net als de 4C ligt de motor bij de Vertige achter de voorstoelen en ook in deze Engelse creatie …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *