Opel volledig elektrisch in 2028

Steeds meer merken kondigen aan wanneer ze de verbrandingsmotor uitzwaaien. Ook Opel doet daaraan mee: in 2028 moeten alle modellen van het merk in Europa volledig elektrisch zijn. Daar zit eerst nog wel een belangrijke stap tussen.

Opel laat er net als vele andere automerken geen gras over groeien: aan het eind van dit decennium is het over en uit voor de verbrandingsmotor. Opel zet de deadline op 2028: vanaf dat moment wordt het merk in ieder geval in Europa volledig elektrisch. De tussenstap ligt over vier jaar in 2024: dan moet de gehele productmix van Opel geëlektrificeerd zijn. Dat betekent dat alle modellen vanaf dat moment mild-hybride, plug-in hybride of volledig elektrisch zijn. Opel gaat voor de elektrificatie naar alle waarschijnlijkheid vooral gebruik maken van het STLA Small-platform …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *