Dodge laat elektrische Charger zien

Dodge gaat geen elektrische auto’s verkopen. Wel gaat het ‘American eMuscle’ verkopen. Aldus Dodge. Kortom: ook Dodge kan niet om elektrificatie heen en komt op termijn met volledig elektrische modellen. Het merk laat al de eerste flarden van z’n eerste gestekkerde spierbundel zien.

Het modellengamma van Dodge is behoorlijk archaïsch. In de Verenigde Staten verkoopt het merk de Charger, Challenger, Durango, Journey en Grand Caravan. Dat Dodge heer en meester is in het uitwringen van oude modellen, bewijst het al jaren. De Durango stamt uit 2010 en is daarmee ondanks z’n leeftijd van 11 jaar oud het jongste model van Dodge. Eerlijk is eerlijk: de huidige Challenger verscheen in 2011 op het podium, maar die auto deelt z’n techniek gewoon met z’n in 2006 gepresenteerde voorganger. De Charger is net als de Challenger gebaseerd op een stokoud platform en dat geldt ook voor de alleen nog uit …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *