Volvo 850 – Eerste rijtest – Uit de Oude Doos

De introductie van de 850 was uiterst belangrijk voor Volvo, sterker zelfs, het was het belangrijkste model in decennia. Er hing veel van de 850 af. Precies 30 jaar geleden reden we deze met hoge verwachtingen overladen nieuwkomer voor het eerst.

Wie terugdenkt aan het Volvo van de jaren 80, ziet ongetwijfeld de behoorlijk archaïsch uitziende modellen nog wel voor zich. Uiterst degelijk, maar tegelijkertijd niet het meest vernieuwende of verfijnde dat de auto-industrie te bieden had. De 200-serie was de uiterst succesvolle auto die het merk Volvo grotendeels op z’n schouders droeg. Die stamde echter al uit de vroege jaren 70 en was op zijn beurt – in ieder geval qua uiterlijk – een zeer duidelijke afstammeling van de uit de 100-serie uit de jaren 60. Hoger stonden de 700- en 900-serie, die weliswaar een stuk moderner en luxer waren dan de 200-serie, maar eveneens toch een behoorlijk conservatieve indruk maakten. Dan was er ook de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *