Wie is Mate Rimac, de oprichter van Rimac?

Het nieuw wonderkind uit de autowereld woont in Kroatië. Daar bouwt Mate Rimac auto’s en elektrische aandrijflijnen met een bizar vermogen.

De naam van de ‘wereldhoofdstad’ van de elektrisch aangedreven supersportwagen laat zich vertalen als heilige zondag. Het stadje Sveta Nedelja ten westen van Zagreb biedt weinig meer dan een nogal verlaten industriegebied. Niets wijst erop dat dit de plaats is die door grote namen als Porsche of Hyundai is bestempeld tot het mekka van de elektrische aandrijving. En het is een heel verschil met de stereotype garage in een met palmbomen omzoomde straat in Silicon Valley. Sveta Nedelja betekent ook ‘heilig luieren’. En daarmee doe je Mate Rimac dan weer schromelijk te kort. De 31-jarige Rimac werkt naar eigen zeggen altijd. Elke dag. Bijna elk uur. “Ik ga niet op vakantie, zaterdag en zondag …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *