Peugeot 9X8 is hybride hypercar

Peugeot gaat na jarenlange afwezigheid in 2022 weer meedoen aan het World Endurance Championship. Deze in elk opzicht buitenissige Peugeot 9X8 is de inzending waarmee Peugeot gaat meedoen aan de nieuwe hypercar-klasse van het kampioenschap: de LMH-klasse.

Peugeot gaat na jarenlange afwezigheid in 2022 weer meedoen aan het World Endurance Championship. Peugeot heeft een lange geschiedenis in de WEC, onder meer met de 905 (1990-1993) en de 908 (2007-2011). Deze extreem ogende en nagenoeg definitieve versie van Peugeot’s langeafstandsracer waarmee het merk dus terugkeert naar de 24 Uur van Le Mans volgt de naamgeving van z’n voorgangers, op één belangrijk verschil na. In de modelnaam zit geen ‘0’, maar een ‘X’. Die letter staat er niet voor niets, volgens Peugeot Sport verwijst die X namelijk naar het feit dat de 9X8 vierwielaangedreven én hybride is.
Peugeot 905
De Peugeot 9X8 is een 5 meter lange en ruim 2 meter brede scheurneus die slechts …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *