Nieuwe Kia Sportage in verlengde vorm

De nieuwe Kia Sportage is de eerste in z’n bloedlijn die zowel een variant met een korte als met lange wielbasis beschikbaar komt. In Europa krijgen we de korte variant. Kia heeft vandaag meer informatie vrijgegeven over de langere versie. Hoewel die versie onder meer in thuisland Zuid-Korea wordt verkocht, is de nieuwe informatie toch interessant.

Kia liet in juni al de eerste foto’s van de nieuwe Sportage zien. De nieuwe, vijfde generatie Sportage krijgt naast de reguliere variant ook een versie met een verlengde wielbasis. Die auto komt in ieder geval in Zuid-Korea op de markt en het is die uitgerekte Sportage waar Kia nu meer informatie van vrijgeeft. We leren niet alleen iets over de afmetingen van de nieuwe Kia Sportage, maar ook over de motoren waarmee hij beschikbaar komt.
De uitgaande vierde generatie Kia Sportage is 4,48 meter lang en heeft een wielbasis van 2,67 meter. Kia geeft nu vrij dat de lange variant van de nieuwe …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *