Timmermans wil meer vaart achter elektrisch rijden in Europa

Eurocommissaris Frans Timmermans komt met nieuwe plannen die elektrisch rijden verder moeten stimuleren. De voorstellen omvatten onder andere een termijn voor het uitfaseren van verbrandingsmotoren en een vervuilingsheffing, aldus Timmermans tegen de Britse krant Financial Times.

De plannen van Timmermans zijn onderdeel van zijn grotere klimaatambitie om de Europese Unie tegen 2050 klimaatneutraal te krijgen. Timmermans wil met de plannen de kosten van elektrische voertuigen drukken en schonere auto’s “toegankelijk maken voor alle Europeanen”.
De EU wil ook dat er meer oplaadpunten komen. Uit onderzoek blijkt dat 70 procent van alle Europese oplaadpunten in Nederland, Frankrijk en Duitsland staan. Nederland is in z’n eentje zelfs goed voor zo’n 30 procent van het totaal.
Brussel zal deze maand een reeks maatregelen presenteren om ervoor te zorgen dat de EU de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *