Ford F-series ingehaald door Silverado en Ram

De Ford F-series, waaronder de bekende Ford F-150 valt, is heer en meester in de Amerikaanse verkoopstatistieken. De vraag is echter hoe lang dat nog duurt, want in het tweede kwartaal wisten twee grote rivalen de Ford-pick-up af te troeven.

In het tweede kwartaal van 2021 verkocht Ford in totaal 158.235 pick-ups uit de F-series, meldt Motor1.com. In die categorie kunnen we behalve de F-150 ook diens ‘Heavy Duty’-broertjes met hogere cijfers in de typenaam scharen. Dat aantal ligt 12,5 procent lager dan een jaar eerder. Pijnlijker is echter dat het aantal ook achterblijft bij wat Chevrolet en Stellantis-dochter Ram wisten te slijten. De Chevrolet Silverado (ook in allerlei varianten) vond in hetzelfde kwartaal 161.706 Amerikaanse kopers, terwijl de Ram (dito) in totaal zelfs 164.232 koopcontracten opleverde. Beide rivalen noteren daarmee bovendien een forse stijging: 33,9 procent bij Chevrolet, 39,8 bij Ram.
Dat is …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *