Duitse politiek verdeeld over invoering maximumsnelheid

In Duitsland geldt nog altijd geen landelijke maximumsnelheid. Vorig jaar sneuvelde al een voorstel voor een maximumsnelheid, maar nu is er opnieuw discussie over in de Duitse politiek.

Wie in Duitsland op de snelweg een bord treft met een doorgestreepte maximumsnelheid, mag het gas net zo ver open trappen als gewenst. Dat is nog altijd het geval op verschillende trajecten. Een doorn in het oog voor vooral de ‘Grünen’, die in de strijd tegen klimaatverandering een maximumsnelheid willen. Men ziet het liefst overal een maximumsnelheid en wel op 130 km/h. Wat wij hier in Nederland dus nog tot maart vorig jaar hadden. Een wetsvoorstel hiertoe werd in februari vorig jaar echter nog weggestemd in de senaat.
Duitsland krijgt in september een nieuwe bondskanselier en het lijkt te gaan …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *