De parkeerantennes van de Mercedes S-klasse W140 – De Vluchtstrook

In het topsegment is de aanwezigheid van parkeersensoren, alsmede een hele batterij aan camera’s, tegenwoordig vanzelfsprekend. Dat was in een nog niet heel ver verleden wel anders. Zo paste Mercedes-Benz op de eerste serie van de S-klasse W140 een unieke oplossing toe om het parkeren makkelijker te maken: de parkeerindicatoren.

Generatie W140 kreeg niet voor niets de bijnaam ‘Kathedraal’ opgespeld. Nog los van het feit dat de S-klasse door zijn hoekige lijnen behoorlijk groot oogt, is hij dat ook: de SE meet al 5,1 meter in de lengte, de SEL doet daar met ruim 5,2 meter nog een schepje bovenop. Je kunt je voorstellen dat het inparkeren van zo’n slagschip zonder parkeerondersteuning niet van een leien dakje gaat. Bij Mercedessen biedt de ster op de motorkap gelukkig een indicatie waar de voorkant zich ongeveer bevindt, maar aan de achterkant was dat hulpmiddel er niet. Gezien de lange kofferbak, die ook nog eens een beetje afloopt, zijn de hoeken van de auto veel lastiger te zien.
De parkeerstaafjes op de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *