De 7 hete hatchbacks die hadden moeten komen

Ze zijn er nog, hete hatchbacks. Er zijn de afgelopen 45 jaar heel wat genotsbommetjes op wielen geweest – al had het nog mooier kunnen zijn.

In Nederland is een gepeperde hatchback die puur en alleen benzine lust haast onbetaalbaar aan het worden. In andere landen nog niet en dus zie je dat de hete hatchback nog bestaansrecht heeft. En let maar op, ook in dat genre rukt de elektrificatie op. Een puur elektrische aandrijflijn kan heus garant staan voor hothatch-fun, dat bewijst de Mini Cooper SE, en fabrikanten schaven plug-in hybride aandrijflijnen bij om ze voor de GTI-achtige geschikt te maken. Maar gewicht hè … je moet wel een beetje kunnen gooien en smijten met zo’n opgefokt knallertje. Daarom groeide deze klasse na de eerste VW Golf GTI uit tot fenomeen. Al maakten fabrikanten ons in het verleden ook weleens lekker met …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *