De vele gedaantes van de Talbot Horizon

Met de 1100 heeft Simca een succesnummer in huis. Z’n opvolger, de Horizon, moet dat succes niet alleen evenaren, hij moet het zelfs tot wereldauto schoppen.

In al zijn expansiedrift neemt Chrysler in 1958 de Amerikaanse vestiging van Simca over en wordt Simca en passant ook in Canada geïntroduceerd. Het is een opmaat naar meer: halverwege de jaren zestig ontstaat Chrysler Europe met de overname van Simca in Frankrijk en in Engeland de Rootes Group met daarin onder andere Hillman en Sunbeam. Een poging om ook NSU (Audi) en Borgward over te nemen ketst echter af. Misschien maar goed ook, het modelgamma is zo ook al een bonte lappendeken. Echte uitschieters zitten er commercieel gezien niet echt tussen. Dat wordt anders wanneer in 1966 de Simca 1100 op de markt verschijnt, een voor die dagen sensationeel ontworpen hatchback met onafhankelijke …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *