Test: Range Rover D350

De diesel is op zijn retour, maar in een mastodont als de Range Rover nog wel op zijn plek. Land Rover vervangt de jarenlang toegepaste V6- en V8-diesels door één blok met twee verschillende vermogens en keert daarmee terug naar de zes-in-lijn. Met mild-hybrid-techniek, want het milieu telt tenslotte ook een beetje mee, nietwaar?

Een Range Rover – het echte werk, dus zonder toevoeging – blijft een aparte plek in de markt innemen. Lange tijd stond het model helemaal alleen bovenaan de SUV-voedselketen, omringd door trouwe klanten die zich niet afvroegen óf er weer een nieuwe ‘Range’ moest komen, maar in welke kleur hij deze keer moest worden uitgevoerd. Met de komst van de Rolls-Royce Cullinan en de Bentley Bentayga is die positie iets minder vanzelfsprekend dan voorheen, maar wij durven de stelling aan dat een groot deel van de trouwe klantenkring nog steeds bestaat. De stamvader aller luxe-SUV’s heeft dan ook een lastig te kopiëren uitstraling. Britten slagen er in het algemeen als geen ander in om uiterst …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *