BMW somber over chiptekort

Volgens BMW is het einde van het chiptekort nog lang niet in zicht. Het merk stelt dat er geen enkel vooruitzicht is op verbetering, en dat terwijl het de EV-productie stevig wil opvoeren

De eerder uitgesproken verwachting dat het chiptekort in de loop van dit jaar wel zou afnemen, blijkt volgens BMW-productiebaas Milan Nedeljkovic ongegrond. Tegenover Automotive News Europe meldt hij dat er ook de komende tijd productie-uitval wordt verwacht.
Dat het om grote aantallen gaat, is inmiddels ook wel duidelijk: BMW bouwde tot nu toe 30.000 auto’s minder door het chiptekort in 2021. Nedeljkovic meldt zijn zorgen op een belangrijk moment: bij de productiestart van de elektrische BMW iX. Het …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *