Abarth 695 Esseesse krijgt grote dakspoiler

Abarth vernieuwde onlangs de 595 nog op detailniveau. De 695, die nog net iets heftiger is dan de 595, heeft nu ook een opfrisbeurtje gekregen en komt meteen op de markt in een speciale, tot 1.390 exemplaren gelimiteerde editie: de Collectors Edition.   

Dat getal 1.390 komt niet uit de lucht vallen. De 695 Esseesse Collectors Edition komt namelijk in twee kleurenschema’s op de markt: ‘Scorpion Black’ en ‘Campovolo Grey’, beide gelimiteerd tot – jawel – 695 exemplaren. De speciale 695 onderscheidt zich allereerst van de 595 door een 25 procent lichtere aluminium motorkap en een vrij prominent aanwezige dakspoiler. Die is verstelbaar in een hoek van 0 tot 60 graden. Volgens Abarth draagt de spoiler bij aan extra stabiliteit. In de meest agressieve stand levert de spoiler een extra neerwaartse druk van 42 kilo bij 200 km/h op. Achterliggers worden er dan middels grote Abarth-letters aan de onderkant van de spoiler op gewezen dat het hier een …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *