Dallara EXP is knalharde Stradale

De kleine Italiaanse fabrikant Dallara Automobili heeft een plankharde circuitversie van z’n Stradale gepresenteerd. De lichtgewicht badkuip heet Stradale EXP en geeft z’n typegoedkeuring op voor ultiem rijplezier.

De in 2017 gepresenteerde Dallara Stradale was de eerste straatauto van Dallara, een auto die in de vorm van deze Dallara EXP naar een hoger plan wordt getild. De EXP is een niet-straatlegale versie van de Stradale die alleen voor circuitgebruik is bedoeld.
Net als de Stradale heeft de EXP een 2.3 Ecoboost als krachtcentrale, een door Bosch onder handen genomen machine die ook in de Focus RS dienstdeed. In de Stradale was die machine goed voor 400 pk en 500 Nm. In de Dallara EXP stampt die geblazen viercilinder benzinemotor echter 500 pk en 700 Nm via een een sequentiële zesbak naar de achterwielen. Tel …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *