Volvo’s toekomstplan: ‘Veiliger, efficiënter, betaalbaarder’

Volvo licht toe hoe het dit decennium z’n kijk op autorijden verandert. De volgende generatie Volvo’s worden grof gezegd meer en meer ‘rijdende computers’, waarbij zelf rijden niet langer centraal staat. Alles in de naam van veiligheid, uiteraard.

De komende generatie modellen van Volvo zal aanvankelijk in staat zijn voor 50 procent van de tijd het stuur deels of volledig uit handen te nemen. In het begin gaat het dan vooral nog semi-autonoom (Cruise Mode) en soms zal het al volledig autonoom gaan (Ride Mode). Iets verder in de toekomst wil Volvo het zelf rijden echt helemaal ondergeschikt maken en zal het overgrote deel van het rijden helemaal door de auto zelf gedaan worden met de zogenoemde Ride Mode ingeschakeld. Volvo is er namelijk van overtuigd dat dit autorijden nog veiliger zal maken dan nu mensen het stuur zelf nog vooral …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *