Studenten TU Delft willen waterstofrecord Toyota Mirai verbreken

Studenten van het Eco-Runner Team van de Technische Universiteit Delft (TU Delft) hebben hun vizier gericht op een wereldrecord dat nu nog in handen is van Toyota. De knappe koppen willen met een zelfgebouwde waterstofauto een recordafstand kilometers op één tank waterstof rijden.

In mei meldde Toyota trots dat het maar liefst 1.003 kilometer uit de waterstoftanks van de nieuwe Mirai heeft weten te persen. Een hele prestatie, zeker als je je bedenkt dat de Mirai op papier een actieradius heeft van 650 kilometer. Studenten van het Eco-Runner Team van de TU Delft hebben zich als doel gesteld om Toyota’s record te verbreken.
Het Eco-Runner Team laat z’n zelf ontwikkelde waterstofauto, de Eco-Runner XI, op 5 en 6 juli maar liefst 30 uur rijden. Gedurende die geschatte 30 uur zullen zeven verschillende chauffeurs achter het stuur kruipen. Het team verwacht dat de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *