Productie Land Rover Defender tijdelijk stilgelegd

Land Rover legt de productie van de Defender in Slowakije tijdelijk stil vanwege het chiptekort, maakte de autofabrikant bekend. Het is nog niet bekend wanneer de productie weer wordt opgestart.

Het chiptekort houdt de gemoederen binnen de auto-industrie nog altijd flink bezig. Fabrikanten moeten de productie veelal terugschroeven, stilleggen of passen creatieve trucs toe om het tekort de baas te kunnen zijn. Ook Jaguar Land Rover is getroffen door het tekort aan microchips: de productie van de Defender in Nitra (Slowakije) is noodgedwongen stil komen te liggen. JLR schroeft zowel de Defender 90 als 110 naast de Discovery in elkaar in de fabriek in Nitra. Volgens Automotive News geeft JLR geen tijdspanne waarbinnen de productie mogelijk weer kan worden …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *