‘Volkswagen uiterlijk 2035 volledig elektrisch in Europa’

Volkswagen stopt in Europa tussen 2033 en 2035 met de verkoop van verbrandingsmotoren. Over 14 jaar dus geen TSI- en TDI-motoren meer.

Klaus Zellmer, bij Volkswagen lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor verkoop, marketing en aftersales, zegt tegen de Duitse krant Münchner Merkur dat Volkswagen over uiterlijk over 14 jaar in Europa stopt met de verkoop van auto’s met verbrandingsmotoren. Tussen 2033 en 2035 zou Volkswagen in Europa geen auto’s met benzine- en dieselmotoren meer verkopen.
Aanvankelijk riep Volkswagen dat in 2030 zo’n 70 procent van de verkoopmix in Europa uit volledig elektrisch aangedreven modellen zou moeten bestaan. Krap enkele jaren later moet dat percentage dus al op de volle …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *