Klassieke Dodge Charger met Hellcat-middenmotor

In de nieuwe Fast & Furious F9 speelt een heftige Dodge Charger een hoofdrol. Er komt ook één straatversie van, met Hellcat V8 als middenmotor!

Het Amerikaanse SpeedKore heeft voor het nieuwste deel in de Fast & Furious-filmreeks, F9, een Dodge Charger uit 1968 met middenmotor ontwikkeld. Die auto wordt in de film bestuurd door het karakter Dominic Toretto, gespeeld door de pratende proteïneshake Vin Diesel. SpeedKore bouwt ook één straatlegale versie, die in elk opzicht volslagen mesjogge is.
De SpeedKore Hellacious is een Dodge Charger uit 1968 met de machtige 6.2 Hellcat-V8 als krachtcentrale, de bekende 717 pk en 880 Nm sterke achtcilinder met supercharger die ook in de actuele Charger leverbaar is. De V8 ligt in SpeedKore’s creatie echter niet voorin, maar achter de voorstoelen. Die machine stuurt zijn krachten via een van …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *