Hoe de Volkswagen Polo zijn carrière als Audi 50 begon

De eerste Volkswagen Polo was een auto die als Audi 50 het levenslicht zag. Een bijzonder begin dus, voor een model dat uitgroeide tot een groot succes voor Volkswagen. Bij de Audi 50 liep het iets anders.

Eind jaren zestig loopt bij Volkswagen de succesformule met de achterin geplaatste luchtgekoelde boxermotoren op zijn laatste benen. In Italië, Frankrijk en Engeland verschijnen voorwielaandrijvers met watergekoelde lijnmotoren, en met succes. Alleen in Wolfsburg wil dit concept maar niet van de grond komen. Althans, niet in eigen huis. Voor een grote revolutie is een overname nodig. Wanneer in 1964 Auto Union (inclusief DKW en Audi) van Daimler-Benz wordt overgenomen, is daar al een programma in gang gezet om een nieuwe reeks voorwielaandrijvers te ontwikkelen. Voor Volkswagen komt één en ander pas in een stroomversnelling als in 1969 ook NSU (met een kant en klare K70) bij de Auto …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *