Skoda: drie nieuwe EV’s tot 2030

Skoda Next Level: onder deze naam presenteert Skoda-topman Thomas Schäfer donderdag in Praag de nieuwe toekomststrategie. Enkele kernpunten: mininmaal vijfde merk van Europa worden, Europees merk nummer een in drie groeilanden én drie gloednieuwe EV’s onder de Enyaq iV.

Next Level – Skoda Strategy 2030: dat is de volledige naam van het vandaag gepresenteerde plan en dan weten we meteen wanneer het allemaal werkelijkheid moet zijn. Afgelopen jaar stond Skoda op de achtste plaats van de Europese merkenparade en dat betekent dat ze ten opzichte van die lijst in elk geval Toyota, Ford en BMW moeten inhalen. Om dat te bereiken zal Skoda met name de positie in de instapsegmenten verstevigen, een pad waarop de nieuwe Fabia een eerste stap is.
Uiteraard speelt de transitie in deze ambities een belangrijke rol. Tegen het einde van dit decennium hebben we kennis mogen maken met minstens drie nieuwe elektrische modellen, die allemaal zowel in prijs als afmetingen …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *