Lada Samara – Rijtest – Uit de Oude Doos

30 jaar geleden gingen er niet alleen plots veel auto’s uit Europa naar het oosten, maar kwam er ook meer nieuw spul uit het oosten deze kant op. De Lada Samara was één van de belangrijkste modellen van achter het voormalig IJzeren Gordijn en we reden ‘m precies 30 jaar geleden.

Vóór het uiteenvallen van de Sovjet-Unie kenden we hier in het westen de Russische auto-industrie vooral van de Lada’s 1200 en 2105. De archaïsche op de Fiat 124 gebaseerde Russische ‘blokken op wielen’. Auto’s die het woord verfijning vreemd waren en in schril contrast stonden met wat de ‘gewone man’ in ons deel van de wereld kon rijden. Toch kende Lada er bescheiden succes mee in ons land, omdat ze goedkoop waren en vanwege de eenvoud ook met relatief weinig moeite bleven rijden. Tijden veranderden echter en Lada besloot al voor het uiteenvallen van de Sovjet-Unie dat het tijd was om zich ook in Europa van zijn modernere kant te laten zien.
Sinds 1985 verkocht Lada in het thuisland …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *